Mészáros Antal úgy látta, hogy érdemes volt ezt a szombati napot erre áldozni a szakembereknek, akik így közösen vitathatják meg az őket naponta érintő szakmai kérdéseket. Az első előadásban a vendéglátó ügyvezető igazgató mutatta be a céget, amely hajdan 16 milliós bevétellel rendelkezett és mintegy negyven embert foglalkoztatott, s ma 115 munkavállalóval dolgoznak és kétmilliárdos forgalmat bonyolítanak.

Tiltott szó a válság

Az idei év első felében a tavalyi eredményt hozták, amely eredmény, hiszen jelzi, hogy a megváltozott gazdasági környezet hatásainak sikerült ellenállniuk. Mészáros Antal elárulta: cégénél nem szabad a `válság` kifejezést használni, mert az egyfajta magyarázat a teljesítmények elmaradására, így csak a `megváltozott gazdasági környezet` kerülhet szóba, amelyre mint kihívásra nap mint nap reagálniuk kell.
– Ha elfogadjuk, hogy rossz a helyzet, elfogadjuk azt is, hogy csökken a termelés, elfogadjuk hogy nem megy semmi. nem fogadjuk el, nekünk muszáj előre menni, máskülönben mi lesz az unokáinkkal? – érvelt Mészáros Antal.

Partner a Vakok- és Gyengén Látók Szövetsége is

Az ügyvezető elmondta: a kiút egyedül a fejlesztés, a tanulás lehet, emiatt is tervezik egy 350 négyzetméteres oktatóközpont megvalósítását, amelynek áram, fűtés és hűtés ellátása egyaránt `zöld`, azaz természetbarát lesz. Hogy a cég folyamatosan az élvonalban maradhasson, állandó kapcsolatot tartanak a Budapesti Műszaki Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, de a vakvezető kövek gyártása kapcsán felvették a kapcsolatot a Vakok és Gyengén Látók Szövetségével is, akik e témában igen hasznos instrukciókkal segítették a céget.

Urnatartótól a pixelbetonig

A Csomiép büszke arra, hogy Magyarország legnagyobb völgyhídjához a terelőelemeket szállíthatta, új területen a kegyeleti termékek, az urnatárolók és a szarkofágok területén is elismeréseket kaptak, és az új magyar találmány, a pixelbeton gyártásával a világon elismert gyártóvá válhatnak.

A pixelbetont feltaláló Losonczi Áron, a Litracon Kft. ügyvezetője a konferencián kifejtette: mivel csongrádi, hasznos a közelség a két cég életében, de a kapcsolatfelvételt számára fontossá tette, hogy a Csomiép magyar cég, jó szakemberekkel rendelkezik, tőkeerős, és nyitott az új dolgokra. Az `átlátszó` beton ügye jól halad a világban, Budapesten az EU egy új központot épít, amelyhez ezt az anyagot kívánják használni, és az Egyesült Államokban a Boeing egyik irodaépületéhez fogják a Csomiépnél gyártott anyagot felhasználni.

A cég része a város életének

Mészáros Antal elmondta: számos vásárhelyi iskolát támogattak, segítik a kórházat itt emlékeztetett arra, hogy a tavalyi hőségben negyven ventillátorral segítették az egészségügyi intézményt, és támogatják az olyan kezdeményezéseket is, mint a Tiszta Szívvel Egyesület holnap átadásra kerülő görpályája a Hódtóban. Mészáros Antal hozzátette: az egyesület partnerük a `Hogy hétvégén is jusson kenyér` akcióban, amely keretében 120 vásárhelyi család hétvégi étkezésében segítenek élelmiszercsomaggal a város vállalkozásainak, cégeinek támogatásával.

Arnay

Megosztom! |