Az első, júniusi válogatón győztes Kozák ezúttal csak negyedik lett Janics, Benedek Dalma és a világbajnoki címvédő Kovács Katalin mögött. Utóbbi így már biztosan nem ismételheti meg tavalyi sikerét.
Kozák és Janics párosban is összecsaphat kedden, ugyanis ezúttal a kétszeres ötkarikás bajnok Kovács, Janics duó nyert az első fordulóban győztes Kozák, Szabó Gabriella kettős előtt.

A férfi kenu egyeseknél szintén pótválogató dönt 500 m-en, mivel az Eb-n indult Korisánszky Péter Dániel ezúttal csak harmadik lett, az első helyen pedig Nagy Péter ért célba.

A férfi kajakosoknál a Trasonában meglepetésre első Szalai Tamás újra legyőzte Vereckei Ákost, így ő már biztosan tagja az augusztusi, poznani vb-re utazó magyar csapatnak.

A férfi párosoknál a kajakos Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és a kenus Széles Gábor, Varga Dávid megismételte júniusi sikerét, azaz ők is készülhetnek a világbajnokságra.

A 500 m-es négyesek versenyeire 11:10 órától kerül sor, de ezek csak az ob programjába tartoznak bele, nem válogatók.Forrás: nso.hu