A rendezvénysorozat augusztus 18-án 15 órakor veszi kezdetét a VI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivállal, amelynek keretében kiállítás nyílik az Alföldi Galériában Történeti borvidékeink borcímkéken címmel. 17 órakor a Ginkgo Sas Városi Hotel **** ünnepélyes megnyitójára kerül sor, ezt követően pedig a Kossuth téri nagyszínpadon lép fel 19.30-kor a Bohém Ragtime Band. 20.30-kor a Promenád Dixiland Band, 21.30-kor pedig a Dixie Jam Session Koncertet hallgathatják meg az érdeklődők.

Az augusztus 19-i, csütörtöki nap a gyerekek programjaival indul. 15 órakor A kisgömböc bábjáték, 16 órakor pedig a Bohócparádé tekinthető meg a Pódiumszínpad galériaudvarán. 16-tól 18 óráig a játszóházban és kézműves foglalkozások várják a kicsiket. A Kossuth téri nagyszínpadon 17 órakor a Városi Fúvószenekar térzenéjét hallgathatja meg a nagyérdemű, amelyet a Hód-Kristály Rubin Mazsorett Csoport bemutatója tesz színessé, 19 órakor Király Viktor lép fel, majd az est zárásaként 21 órától a Sheket Zenekar és a Kankalin Néptáncegyüttes közös produkciója következik.

Augusztus 20-án, pénteken már reggel elkezdődnek a programok. 9 órakor ünnepi Szentmise lesz a Szent István Templomban, amelyet dr. Kiss-Rigó Lászlónaka szeged-csanádi egyházmegye püspöke celebrál. Ezt 10 órakor a Szent István tiszteletére rendezett városi ünnepség követi a Szent István téren kenyérszenteléssel és áldással. A Pódiumszínpad galériaudvarán 15 órakor Kisült-e a cipó címmel kenyérkészítés és bemutató látható. A további programok színtere a Kossuth tér, ahol 11 órakor a Kaláka együttes koncertezik. Ellátogat hozzánk a Csík Zenekar is, Csík János és barátainak koncertje 15 órától tekinthető meg a Kossuth téren. 16 órakor fellép a Kankalin Néptáncegyüttes, majd 19 órától 21.30-ig operett és musical koncertet hallhat a közönség. 21.30-kor pedig sok kerül a tűzijátékra, amely idén az árvízkárosultak megsegítésére való tekintettel hódmezővásárhelyi vállalkozók adományából valósulhat meg.
forrás: hodmezovasarhely.hu