Egész délelőtt hol szemerkélt, hol meg jobban esett, de az biztos, hogy áztatta a búcsújárókat Algyőn. Az ünnep alkalmával a családok összejönnek, ilyenkor szinte mindenki vendéget fogad. Délelőtt a szent mise, ebéd után a bazárok és játékok végett igyekeznek a templom közelébe.

Az algyői Anna-napi Búcsú napján általában dél körül szokott lenni egy nagyobb zápor, és délutánra már nyoma sem marad. Nem volt ez így most vasárnap, amikor a fő utcán, a nyomvályúkban összegyűlt víztócsákat kerülgették az emberek. Pontosabban nem is nagyon kellett kerülgetni, mert valahogy a nagy tömeg is elmaradt. A sok helyütt az utcán parkoló autók láttán úgy tűnt, sokan inkább otthon, a családdal maradtak.

A fogatosok sokaságát is elriasztotta az eső, mindössze négyet lehetett látni egy karavánban, a Kankalin Együttes táncosai pedig nem merték bevállalni, hogy egy esetleges záporral áztassák népviseletüket. Viszont a Faluházban felléptek Kis-Iván Ágnes és Krisztin Róbert népzenei műsorát követően.

Mindettől függetlenül persze meg kell hagyni, voltak, akiket nem rémisztett meg a gyorsan gomolygó felhőzet sem. Hiszen visszagondolva, gyermekként is nagy esemény volt ez az évi egy alkalom, hát a mai gyermekek sem maradhatnak ki belőle…