Az első félidőben mindkét oldalon néhány kérdőjellel a várható kezdőcsapatok léptek pályára, a hazaiaknál egy szerb, míg a vendégeknél két román próbajátékossal “megspékelve”. A hazaiak – akiknél Kökény sérülés miatt hiányzott – kapufával kezdtek, amelyre a makóiak kimaradt helyzettel válaszoltak. Élvezetes, kemény mérkőzést vívott egymással a két gárda, mindkét oldalon nagy lehetőségek maradtak kihasználatlanul, amelyből valamennyivel a vásárhelyieknek adódott több.
A gól nélkül zárult első félidő után Kolozsvári edző teljes sort cserélt, míg Kandó Róbert fokozatosan tette be cserejátékosait csapatába. Ebben a játékrészben fölénybe került a Makó, a fiatal vendégjátékosok sokat futva szép támadásokat vezettek, amelyekből egyet a vásárhelyi védők hibáját kihasználva ki is használtak. Összességében az első félidőben nyújtott vásárhelyi játék biztató volt, míg a szünet utáni jobb teljesítményével a Makó megérdemelten nyert.

HFC – MAKÓ FC 0-1 (0-0)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Ifj. Tóth S.

HFC: Kovács K. – Török Á., Sipos, Huszár, Marton – Batik, Domonkos – Varga M., Rácz D., Krasznics – Bata.
Játszott még: Halász (kapus), Mucsi, Konc K., Bakos, Forrai, Antal K., Bognár.
Edző: Kandó Róbert.

Makó FC: Halász K. – Béres, Dálnaki, Aldea, Krucsó – Podonyi, Varga R., Győri, Kószó – Kulacsik, Neamt.
Jászottak még: Czirbus (kapus), Rakonczai, Bárkányi, Tóth I., Horváth G., Nagy A., Csamangó, Nagy N., Faragó, Halász L., Bakos T., Magyar.
Edző: Kolozsvári János.

Góllövő: Faragó Bence

A HFC csapata július 28-án (szerdán) 18 órakor az NB III egyik újoncát, a Szarvas együttesét fogadja, majd július 31-én (szombaton) 11 órakor az NB II-be jutott, Bognár György által irányított Bajai LSE látogat a vásárhelyi stadionba.