A 93 éves színésznő szeme nyitva van, de nem reagál, ha szólnak hozzá – mondta Frederic von Anhalt herceg.

Gábor Zsazsa szombaton Bel-Air-i otthonában tévénézés közben leesett ágyáról, amikor egy telefonhívásra válaszolni akart. Súlyos sérülést szenvedett, hétfőn egy Los Angeles-i kórházban csípőprotézis-műtétet kellett végrehajtani rajta.

A három és fél órás műtét sikeres volt, de a beteg az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, akik szerint csípőműtétje közben kaphatott szélütést, most attól tartanak, hogy romlik az állapota – közölte a férj.

“Megfigyelés alatt akarják tartani a hét végén, hogy megbizonyosodjanak, javul az állapota, de jelenleg nem jó a helyzet” – tette hozzá.

A színésznő lánya, Constance Hilton viszont cáfolta, hogy anyja kritikus állapotban volna, vagy hogy ne reagálna a körülötte levőkre. “Reagál, gyógyszereket adnak neki, még minden életfunkciója erős, és beszél” – mondta.

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt, színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban, később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsó sorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt mások mellett Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Frederic von Anhalttal 1986-ban házasodott össze. 2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, azóta otthonában tolószékkel közlekedik.

Forrás: MTI