Hamarosan átadják Hódmezővásárhelyen a görkorcsolya és gördeszkapályát. Az építkezésről, a munkafolyamatokról és a pályák hiánypótló szerepéről beszélgettünk dr. Lázárné Megyeri Zitával, a Tiszta Szívvel Egyesület kuratóriumi elnökével és Rutay Péterrel, a kivitelezést végző Közgép Zrt. építésvezetőjével.

A Tiszta Szívvel Egyesület nem csak az óvodás korosztálynak kedvez, hanem a kamaszoknak is. Dr. Lázárné Megyeri Zita elmondta: talán a felső tagozatos tanulók a legveszélyeztetettebb korosztály. A tanítás után jobb esetben elmennek sportolni, de nincs olyan közösségi tér számukra, ahol a szabadidejüket hasznosan eltölthetnék. Ez a probléma több szülő részéről is felmerült, így látva az évek óta telente a Kossuth téren felállított jégkorcsolyapálya sikerét, és élve Égető Gyula, a Rádió 7 cég- és szerkesztőségvezetőjének segítségével kialakult az elképzelés a görkorcsolya és gördeszkapálya építéséről.

A Tiszta Szívvel Egyesület kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: a terület kiválasztásában segítséget nyújtott Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Műszaki Irodája. Dr. Lázárné Megyeri Zita hozzátette: a Hódtói Sportcsarnokkal szemben lévő rész nagyon praktikus, a területen padok kihelyezésével nem csak sportolni, hanem beszélgetni és pihenni is lehet majd. A Hódtói Sportcsarnok lesz a görkorcsolya és gördeszkapálya üzemeltetője, ez annyit jelent, hogy az odaérkező fiatalok használhatják a sportcsarnok létesítményeit, az öltözőket, zuhanyzókat. A pályákról megtudtuk egy 6 méter széles és 300 méter hosszú ovális görkorcsolyapálya, és egy ugratókkal, illetve egyéb speciális kiegészítőkkel felszerelt gördeszkapálya is készül.

Rutay Péter, a kivitelezést végző Közgép Zrt. építésvezetője elmondta: egy európai színvonalú görkorcsolya és gördeszkapálya készül a Hódtóban. A kiegyenlítő réteg és az aszfaltozást vállalta a Közgép Zrt., valamint munkagépekkel segítik az építkezés előrehaladását, szállítógépekkel, forgókotrókkal. Az építésvezető véleménye szerint ez egy nagyon jó kikapcsolódási és szórakozási lehetőség a fiataloknak. Rutay Pétertől megtudtuk, már vettek részt hasonló építkezésben, 2006-ban a Népkertben lévő rollerpályát teljes egészében a Közgép Zrt. készítette el.

Dr. Lázárné Megyeri Zita elárulta: nem olyan régen beszélt Garzó Erikával, a Szegedi Görkorcsolya Klub elnökével, aki nagyon örül a hódmezővásárhelyi pályáknak. A klub elnöke azt mondta, ha igény lesz rá, bemutatókat is tartanak, illetve versenyeket is rendeznek. A Tiszta Szívvel Egyesület elnöke bízik abban, hogy a pályák egy-két héten belül átadásra kerülhetnek és beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

A Tiszta Szívvel Egyesület nyáron sem pihen, hiszen július 30-án lesz a következő ételcsomag osztás a Szent István Általános Iskolában, és már az őszi, téli programok, koncertek szervezését is végzik.

Az egyesület elnöke megköszönte mindazok segítségét, akik valamilyen formában támogatták az építkezést. Többek között Égető Gyulának, a Rádió 7 cég- és szerkesztőségvezetőjének, Zsarkó Imre vállalkozónak, a Délút Kft-nek, a Közgép Kft-nek és a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulatnak is.Olasz Mónika