Az orvosok ragaszkodnak ahhoz, hogy a kis Nmachi nem albínó, és a szülei családjában sem fordult elő faji keveredés. `A szülés után csak ültünk ott, és órákig bámultunk egymásra` mesélte Ben Ihegboro, a 44 éves édesapa, aki tanácsadó egy vasút vevőszolgálatánál. `Az első mondat, amit mondani tudtam: `Hát ez meg micsoda?` Angela és Ben gyermeke Nmachi, akinek a neve nigériai nyelven Isten gyönyörűségét jelenti, a Queen Mary kórházban született a Kent megyei Sidcupben.

Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a gyermek nem albínó. `Egyáltalán nem néz ki albínónak nem hasonlít azokra, akiket valaha Nigériában vagy a könyvekben láttam. Egyszerűen egy egészséges fehér babának néz ki` közölte Ben. Hozzátette: `Persze, hogy az enyém. A feleségem hűséges hozzám, és ha hűtlenkedett volna, sem így nézne ki a baba.` `Egyikünk sem tud róla, hogy fehér ember lett volna az őseink között. Talán valami genetikai rendellenesség lehet. De akkor is, hogy lehet hosszú göndör szőke haja?`

Bryan Sykes az Oxfordi Egyetem Emberi Genetika Tanszékének vezető professzora szerint a keverék embertípusoknál előfordulhat, hogy világosabb bőrű baba születik, és színe néha bámulatosan különbözhet a szülők bőrszínétől. `Ez előfordulhat ott, ahol hosszú időre visszavezethető a keveredés, például a Karib-térség afrikai származású lakosságánál, de Nigériában kevés keveredés fordul elő`.

Szerinte mindkét szülő ősei között kellett, hogy legyen fehér ember ahhoz, hogy génjeiket tovább adhassák. `A haj kifejezetten szokatlan` ismerte el a professzor `Még sok szőke gyereknek sincs ilyen haja születésekor`. Szerinte nagy valószínűséggel valami mutációról van szó.

A londoni házaspárnak két másik gyermeke is van: Chisom és húga Dumebi. Angela, a 35 éves anyuka így nyilatkozott az újságnak: `Nmachi bőrszíne nem zavar, ő egy csodagyerek. De mégis, mi a csoda történt itt?`

Forrás: atv.hu