Önfeledt játék és kikapcsolódás közepette ismerkedtek meg egymással és Csongrád megye értékeivel a határon túlról érkezett és az itt élő gyermekek, ebben a táborban ez a legjobb mondta el az esemény szakmai felügyeletét ellátó dr. Zakar Péter. A Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke hozzátette: ez azért jó, mert így marad meg a legtöbb a fejükben a megszerzett tudásból. A cél emellett azt elérni, hogy felnőttkorukban ezeknek a gyerekeknek már természetes legyen az, hogy tartják a kapcsolatot a határ túloldalán élő magyarokkal.

A honismereti tábor keretében minden évben kb. 30, Magyarországon, Romániában és Szerbiában élő magyar diák ismerkedik meg egymással és Csongrád megye értékeivel. Az idei a negyedik ilyen rendezvény a sorozatnak köszönhetően pedig ma már a Csongrád megyei diákok is könnyebben látogatnak a határ túloldalára, mint korábban.

A táborozó gyerekek ellátogattak például az ópusztaszeri emlékparkba, Csongrádon jártak egy pékségben, ma pedig Szegeden sétáltak, voltak a Móra-múzeumban és a Szegedi Vadasparkban is.
Forrás: Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata