A pénteki testületi ülésen döntöttek úgy, hogy teljesebb életfeltételeket kell nyújtani a gyerekeknek. Ehhez egyrészt a mindennapos testnevelés következő tanévi bevezetésével járulnak hozzá. Igaz eddig is ez volt a jellemző a városra, sok mozgáslehetőség.

A mostani törekvés azt a célt szolgálja, hogy ne csupán a fizikai kondíciója javuljon a diákoknak, hanem később, ha már nem lesz kötelező, akkor is legyen igénye a mozgásra a megszokás miatt. Ezenkívül csatlakoznak a 13 évesek részére a méhnyakrák elleni oltás bevezetéséhez. Mivel a baktérium már a fiúk számára is veszélyes, így ezt a védőoltást rájuk is szeretnék kiterjeszteni.

A következő hónapokra már tervezik az óvodákban, iskolákban egészségügyi szobák kialakítását, hogy már ott kiderüljön, ha probléma van. Illetve mind az óvodákban, mind az iskolákban a mentális egészség megóvása érdekében pszichológust foglalkoztatnak. Szirbik Imre hozzátette, hogy az eddigi négy óvodafelújítás után most a Klauzál Utcai Óvoda felújítására pályázati úton 200 millió forintot nyertek, így négy új óvodai szobát tudnak létrehozni, illetve az egész épületet felújítani.

Megosztom!
|