Az ügy II. rendű vádlottját, V. Dávidot (1989 kecskeméti lakos) életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért, mint társtettest a bíróság 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A III. rendű vádlott K. Zoltán István (1990 kecskeméti lakos) életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért, mint társtettes 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott.
A bíróság a II. és a III. rendű vádlottat előzetes mentesítésben részesítette.
Az I. rendű vádlottal szemben a bíróságok a vád tárgyává tett cselekményt megelőzően 10 alkalommal szabtak ki büntetést, míg a II. és a III. rendű vádlott korábban nem volt büntetve.
Az ítélet ellen az ügyész az I. rendű vádlott terhére a büntetés súlyosítása, a II. és a III. rendű vádlottak esetében az előzetes mentesítés mellőzése érdekében fellebbezett, míg az I. rendű vádlott és védője a büntetés enyhítését kérve nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

2008. augusztus 20-án B. László sértett Lakitelken, a Tőserdőben, 23 órától másnap hajnali 3 óráig egy büfében nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, erősen leittasodott, többször leesett a székről, asztalokat, székeket borított fel.
A büfé pultosa ezt látva felkérte a büfében tartózkodó vádlottakat, kísérjék ki a sértettet, hogy kijózanodjon. Ekkor az I. és a III. rendű vádlott a sértett karját megfogva kikísérte a sértettet a büfétől kb. 50 méterre lévő padhoz, miközben a II. rendű vádlott mellettük haladt. Ez idő alatt az I. rendű vádlott lecsatolta és magához vette a sértett 21 ezer 600 forintot érő karóráját.
Amikor a vádlott a padnál valamennyire magához tért, felállt, szidalmazni kezdte a vádlottakat, és dülöngélve elindult feléjük. Majd az I. rendű vádlottat ököllel arcon vágta, és az édesanyját szidalmazta, mire az I. rendű vádlott kétszer ököllel arcon ütötte a sértettet. Az ütéstől a sértett földre került. Ezt követően a vádlottak a magatehetetlen férfit több alkalommal, nagy erővel hason rúgták. A sértett a verés következtében eszméletét vesztette. Egy közelben lévő szemtanú értesítette a mentőszolgálatot, a sértettet a Bács-Kiskun Megyei Kórházba szállították, ahol még aznap műtétet hajtottak végre rajra.
A sértett a bántalmazások következtében az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a hasát ért rúgásoktól viszont 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes sérülés következett be, ami végül két hét alatt, maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás nélkül meggyógyult.
A sértett kezéről lecsatolt karórát a rendőrség megtalálta, így a kár megtérült áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.
Forrás: Bátyi Zoltán