A megyegyűlés határozottabb lépést kezdeményezett a gyorsforgalmi út közelmúltban forráshiány miatt leállított Kondoros—Tiszakürt közötti szakasza előkészítési munkálatainak újraindításáért.

Az elmúlt nyolc évben nem sikerült eredményt elérni ez ügyben, ezért a közgyűlés arról határozott, hogy százmillió forintot különít el saját költségvetéséből az M44-es gyorsforgalmi út mielőbbi megvalósítása érdekében.
Domokos László a témával kapcsolatosan elmondta: — A kezdeményezéssel az egyik világosan meghatározott kötelezettségünket jelöltük meg annak érdekében, hogy kimozdítsuk az útfejlesztést a holtpontról. Az elmúlt két hétben vált világossá, hogy a Kondoros—Tiszakürt közötti útszakasz pénzügyi előkészítése nincs rendezve.

A Békés megyei önkormányzat már benyújtotta a Közlekedés Operatív Programon belül a Kondoros—Gyula közötti szakaszok tervezésére vonatkozó pályázatát. Amennyiben a pályázat sikeres lesz, lehetőség nyílik majd uniós forrásokra is pályázni, melyekkel akár 85 százalékos támogatást is igényelhetnek az útfejlesztésre.forrás: beol.hu