Fontosnak tartották, hogy a kiváló munkát végző pedagógusokat valamilyen módon elismerjék. A céljuk az, hogy ne csupán elmondják a nagyközönség előtt az érdemeiket, hanem maradandó emléket kapjanak ebből az alkalomból. A díjazott így egy könyv alakú butellát is átvehet, amelyet Ambrus Sándor vásárhelyi fazekasmester készített. Most a vezetőség javaslatából egy öttagú kuratórium választotta ki a díjazottakat, de tervezik, hogy készítenek egy szempontrendszert a következő évekre.

Nehéz volt a döntés, mivel nagyon sokan végeztek magasszintű munkát. Így a kuratórium azt kérte, hogy két díjat is kiadhasson. Így végül Lángné Mürkl Mária, a Gregus Máté Tagintézmény matematika szakos tanára, illetve Bocsor Ede, a Corvin Mátyás Tagintézmény vendéglátóipari szaktanára vehették át idén ezt a díjat.

Lángné Mürkl Mária rendszeresen országos matematikaversenyre készítette fel a tanulóit, akik többnyire az elsők között szerepeltek. Munkaközösség-vezetőként is tevékenykedik, illetve a kompetenciafejlesztésben is kiváló eredményeket ért el. Emellett a városban az általános iskola és középiskola közötti átmenet főkoordinátora is matematika tantárgyból.

Bocsor Ede szintén országos versenyekre vitte tanítványait, akik 15 alkalommal jutottak az első három helyezett közé. Igazgatóhelyettesként is működött sokáig. Illetve készített egy olyan programot, amellyel segítette vezetőtársai munkáját, majd később tanügyigazgatási szakértő lett.

Megosztom!
|