Az új igazgató elmondta, hogy hivatalosan augusztus 16-tól veszi át az iskola irányítását, így addig van ideje felkészülni az új tanévre, és a fenntartó meghozza döntéseit a tanévet illetően. Barátai biztatására pályázta meg a református gimnázium igazgatói székét, amiben természetesen a családja is támogatta. Hozzátette, hogy elkötelezett reformátusként és gyakorló pedagógusként nagy kihívás és egyben megtisztelő feladat előtt áll. Tősgyökeres vásárhelyiként ő és családtagjai nagy része is az iskolában érettségizett.

Legfontosabb feladatai között megemlítette, azt akarja elérni, hogy a református szó ne csak az iskola nevében szerepeljen, hanem a keresztény erkölcs és református szellemiség az egész gimnáziumi oktatást áthassa. Kiemelte, ebben nagy szerepe van az iskola vezetőségének és tanárainak, hogy jó példával járjanak elő, a kereszténységet a mindennapokban megélve alkalmazzák. Ezen kívül az ökumenizmus jegyében több egyházzal akar jól működő kapcsolatot kialakítani. Fontosnak tartja, hogy egy hittanóra vagy akár egy áhítat ne csak elteljen, hanem lelki többletet adjon a diákoknak.

Az igazgató elmondta, hogy pályázatát szűkszavúan, de határozottan pozitívan támogatták a szülők, akikkel eredményes együttműködésre akar törekedni a jövőben. A városban élők közvéleményén érzékelhető volt a gimnáziumban történt problémák hatása, ezen úgy kíván változtatni, hogy az eddigi, hibásnak vélt vezetési módot elhagyja, és a már jól működő folyamatokat továbbvégzi.