Az mr1-nek a Fideszből többen is megerősítették, hogy nagy valószínűséggel Tarlós Istvánt, a párt budapesti frakcióvezetőjét jelöli a választmány főpolgármesternek. Ez valóban nem nagy meglepetés, hiszen a Fidesz a 2006-os önkormányzati választáson is az akkor még függetlenként induló Tarlós Istvánt támogatta. Ő négy éve másfél százalékkal maradt le Demszky Gábor mögött. Orbán Viktor pedig múlt szeptemberben, a Fidesz országos gyűlésén Budapest leendő vezetőjeként beszélt róla.

Úgy tudjuk, a kerületi Fidesz-szervezetek már döntöttek, kit szeretnének jelölni polgármesternek. Nagy vita volt például Újbudán, a XI. kerületben, ahol végül a pártszervezet a KDNP-s Simicskó Istvánt javasolta. Neki győzelme esetén döntenie kell, hogy a polgármesterséget vagy a jelenlegi honvédelmi államtitkári posztot választja. Van olyan fővárosi kerület, ahol még nem biztos a jelölt, mert több embert is javasoltak a helyiek. Ilyen például a VI. kerület, Terézváros.

A végső szót a főpolgármester-jelöltről, a kerületi jelöltekről, illetve a fővárosi közgyűlési listáról a Fidesz országos választmánya mondja ki várhatóan július elején.

A Lehet Más a Politika a jövő héten dönt saját főpolgármester jelöltjéről, a Jobbik pedig a jövő hónap elején.forrás: mr1.hu