A Pulz utcai telepen egyrészt a régi remíz bővítésén, másrészt pedig a belső vágányhálózat építésén dolgoznak. A vértó melletti kiserdőben már állnak az új végállomás épületének falai és több vezetéket tartó oszlopot is felállítottak már. Az eső itt okozza a legtöbb gondot, a vágányoknak kiásott árok megtelt vízzel és így azon nem tud dolgozni a kivitelező. A Rókusi körúton szintén az oszlopokat állítják, emellett a közművek kiváltásán dolgoznak. Közben a nagyfeszültségű vezeték lefektetéséhez szükséges előkészítő munkálatok is zajlanak a körúton.

A Nagykörút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében végeztek az új oszlopok felállításával, valamint az új vezetékek kifeszítésével. Erre a munkára azért volt szükség, mert ezt a csomópontot használja majd a 10-es troli is. Itt a hétvégén elkészül a beruházó és így újra a teljes vonalán tud majd járni az 5-ös és a 9-es troli.

A tarjáni Víztorony téren is felállították a felsővezetékeket tartó oszlopokat, ezen a vonalon jár majd a 10-es troli. A kivitelező a Csillag téren folytatja a munkát.

A 3-as villamos felújítása több helyszínen zajlik. A Dugonics tér és a Nagykörút között a Kálvária sugárúton félpályás lezárás mellett elkezdődött az úttest felbontása, az új közművek fektetése. A Kálvária téren pedig a sínek felszedésével indult a munka. Ez utóbbi a közlekedést csak kisebb mértékben zavarja.Forrás: szeged.hu