Délután játékos vetélkedőkkel, ügyességi versenyekkel várták a kisiskolás gyerekeket, akik érkeztek is szép számban, szüleik társaságában. Ezen a délutánon a tárlatvezetés is rendhagyó volt. Az Emlékpont történészei korabeli ruhákba beöltözve (traktoroslány, ÁVH-s) az 1945 és 1990 között időszak bulvárosabb oldalát igyekeztek bemutatni. Akinek még ez sem volt elég, az előadóban két kultfilmet, A tanú-t és a Csapd le csacsi!-t tekinthette meg.
Este nyolc után fiatalokkal népesült be az Emlékpont terasza, ahol két együttes gondoskodott a kikapcsolódásról. Előbb a gimnazistákból álló Punk Panthers csapott a húrok közé, majd a valamivel idősebb tagokat felvonultató Ruhr-vidéki Málna nevű formáció varázsolt retro hangulatot a szabadtéri, de fedett helyre, ahol a szemerkélő eső sem zavarta a kikapcsolódást.
Blazovich Péter intézményvezető (aki egyébként a Ruhr-vidéki Málna frontembereként is közreműködött a programokban) a Promenád.hu-nak elmondta, a munkatársai és a látogatók egybehangzó véleménye, hogy rég volt ekkora élet az Emlékpontban. Kiemelte, hogy Szegedről is érkezett egy gimnáziumi csoport, ami jelzi, hogy a médiában jó volt a program promóciója.
Kokovai Péter