Az `1másért lépésről lépésre a biztonságért` kiállítás létrehozásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Közgyűlés célja az volt, hogy egyedi eszközökkel szóljon az iskolás főként a középiskolás korosztályhoz. Az elmúlt időszakban már 13 helyszínen több mint hatezer diák és felnőtt tekintette meg a 12 paravánból álló tárlatot. A szervezők célja, hogy a bűn- és baleset-megelőzési üzenetek minél több fiatalhoz eljussanak.

Olyan formát kerestek, amely nem `megmond, kijelent, felszólít`, hanem egy-egy felvetett problémára adandó válasz önmagunkból való kifejtésére ösztönöz. Segítségül hívták a humor eszköztárát, mert fontos, hogy tudjunk nevetni főként önmagunkon. Nem kinevetni, hanem cselekedeteinken elgondolkodva nevetni, továbbgondolva nevetni a környezetünkben bekövetkező eseményeken.

Így született meg a kiállítás szakmai anyaga, melynek kiteljesítéséhez segítségül hívták Németh György karikaturistát, fotóművészt. A tizenkét bűn-, és baleset-megelőzési témához elkészült a 12 humoros rajz, melyek részben és egészben a `mélyebbre nézésre` ösztönöznek.

Vizuális kalandra hívják a fiatalokat, hogy magunkra figyelve, társaikat segítve közösen járjuk végig a biztonság útját, annak fontosabb állomásait.Forrás:szegedma,CSMRFK