A labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában a 2. forduló első meccsén Argentína közönségszórakoztató játékkal 41-re győzött Dél-Korea ellen. A meccs hőse Gonzalo Higuaín volt, aki három gólt szerzett.

Az argentinokat irányító Diego Maradona és a dél-koreai szövetségi kapitány, Huh Dzsung Mu egyaránt egy-egy helyen változtatott az 1. fordulóban győztes csapatán (az argentinok 10-ra győztek Nigéria ellen, a dél-koreaiak Görögországot verték meg 20-ra): a dél-amerikaiaknál a sérült Juan Sebastián Verón helyén Maxi Rodríguez került be a kezdőbe, míg az ázsiaiaknál Csa Du Rit O Bom Szok váltotta fel.

Argentin támadással indult a mérkőzés, amelynek végén a koreaiak szögletre mentettek. Az első említést érdemlő lövés Gonzalo Higuaín nevéhez fűződött, aki éles szögből, jobb oldalról a kapu fölé lőtt (ekkor még…).

Tíz perc elteltével argentin fölényt jegyezhettünk fel, de számottevő helyzetet nem.

A 17. percben Lionel Messi lőtt be egy szabadrúgást a bal oldalról, a labda a menteni igyekvő Pak Csu Jong lábáról a kapu közepébe pattant. 10

Nem sokkal a gól után cserére kényszerültek az argentinok: a meghúzódott Walter Samuel helyére Nicolás Burdisso állt be.

A 26. percben újabb argentin szabadrúgás, újabb veszélyes lövés: Lionel Messi készítette le a labdát Carlos Téveznek, aki 25 méterről a léc fölé bombázott.

A folytatásban sem hagytak alább az argentin támadások, sőt a 33. percben szépen végigjátszott támadás során ismét gólt szereztek a dél-amerikaiak! Maxi Rodríguez leheletfinoman emelt középre, a nem sokkal korábban beállt Burdisso fejjel megcsúsztatta a labdát, a hosszún érkező Higuaín pedig hat méterről a bal kapufa mellett a hálóba fejelt. 20

A dél-koreaiak teljesen alárendelt szerepbe kerültek, szinte alig volt náluk a labda, így pedig még kontrázni is nehéz. Nem csoda, hogy ismét Maradona tanítványai kerültek helyzetbe: előbb Ángel Di María 15 méterrről ballal tüzelt, de Dzsung Szung Rjong bravúrral védett, majd egy szóló után Messi emelt a kapu mellé.

Ezt követően jött a hideg zuhany az argentinok számára, ugyanis első valamirevaló akciójából a szünet előtt szépített Korea: hosszú kirúgás után Demichelis csúnyán elnézte a labdát, amit Li Csung Jong szerzett meg, majd közelről a kapuba továbbított. 21

A második játékrész is argentin helyzettel indult, Carlos Tévez, Di María, majd Higuaín volt a labda útja, utóbbi hat méterről lőtt, de a dél-koreai kapus ismét nagyot védett.

A kihagyott helyzetek kis híján megbosszulták magukat, Jom Ki Hun került helyzetbe a másik oldalon, de a jobb szélről, bal lábbal leadott lövése elkerülte a kaput.

Ezt követően kissé leült a meccs, az argentinok kevésbé erőltették a támadásokat, ugyanakkor fegyelmezetten védekeztek, nem hagyták kontrázni a koreaiakat.

A 76. percben végleg eldőlt a három pont sorsa. Lionel Messi tört előre a bal oldalon, éles szögből lőtt, a koreai kapus lábbal hárított, a kipattanóból Messi ismételt, de a labda ezúttal a kapufáról továbbpattant, méghozzá Higuaín elé, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia. 31

A 80. percben ismét Higuaín volt eredményes, Sergio Agüero beadását fejelte a hálóba, így a Real Madrid csatára három góllal vette ki részét a második argentin sikerből (nem meglepő módon őt választották meg a mezőny legjobbjának). 41

Azt nem mondhatjuk, hogy Argentína hiba nélkül játszotta végig a mérkőzést, de az tény, hogy összességében nagyon meggyőző, közönségszórakoztató játékkal nyert, és két meccs után hat pontjával, illetve öt rúgott (és egy kapott) góljával vezeti csoportját. Forrás:nemzetisport