Az első ütem kivitelezése már befejeződött. Ez a lámpatestek számának csökkentését, valamint a tervezett, illetve a meglévő gyalogátkelő helyek megvilágításának javítását jelentette a belvárosban, Szőreg, Marostő és Kiskundorozsma városrészben. Baktóban az újonnan megnyitott utcák közvilágítása épült ki, ez összesen 28 utcát érintett, 83 lámpatest beépítése illetve cseréje történt meg. Ezen kívül Szeged belvárosában díszvilágítást kapott a Kölcsey utca, és a Reök palota előtti tér. Folyamatban van még a Tisza Lajos körúti evangélikus templom homlokzatának megvilágítása. Ezeknek a beruházásoknak az együttes költsége 3,5 millió forint.

A második ütemben elsősorban a zártkertek közvilágítás fejlesztése bővül majd: 41 utcában 208 lámpatest kerül majd kihelyezésre. Jelenleg az engedélyezési eljárás van folyamatban, így várhatóan az ősz folyamán Hattyas, Kiskundorozsma, Baktó, Szentmihály, Gyálarét, Tápé területein levő kiskertekben fog bővülni a közvilágítás. Ezek költsége: 8,2 millió forint.

Harmadik, negyedik, ötödik ütem 21 utcát érint, 72 darab lámpatest kihelyezésével. Ezek még a tervezési szakaszban vannak. A fejlesztés tervezett költsége itt 34 millió forint. Ezt az összeget emeli, hogy újonnan telepített oszlopokra és nem meglévő oszlopokra kerül közvilágítás.

Az ütemezésről, a megvalósításról a Városüzemeltetési Iroda előterjesztésére a Közgyűlés Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottsága dönt. Az ütemekre bontás után még további 20 utcát érintő igény érkezett be a Városüzemeltetési Irodába tette hozzá Gila Ferenc. A közvilágítás fejlesztés megvalósításának fedezete, a DÉMÁSZ Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodás alapján, a szolgáltató területhasználatának díja, ami jelenleg 50-60 millió forint körüli összeg.Forrás: szeged.hu