Az Élmény-tábor június 21-től 25-ig várja bátorságpróbákkal, társasjátékokkal, sportfoglalkozással, népi játékokkal a változatos programok kedvelőit. Emellett zöldségszobrászat, relaxáció, sárkányeregetés is lesz a programban a tánciskolában. A művészetkedvelők és a természetvédők is találhatnak megfelelő elfoglaltságot a Kéktói Ménes Rendezvényház bentlakásos táborában. Terveztek a június 28-án induló programba szövést, batikolást, bronzöntést, de ökotúrákat is a Kék-tó környékére. A résztvevő gyerekek kemencét is építhetnek majd.

Aprók tánca Néptánc táborok címmel két turnusban tábort is szerveznek a Mozaik Moziban. A néptánc alapjait sajátíthatják el a gyerekek sok játékkal, kirándulással és kézműves foglalkozással egybekötve. Szintén ebben az időpontban kezdődik a Tánciskolában a mazsorett és showtánc tábor, ahol az alapok megismerése mellett az ékszerkészítést próbálhatják ki a résztvevők.

A PMK is megrendezi hagyományos kézműves táborát az Árpád utcai tájházban. Üvegfestéssel, batikolással, agyagozással, fonalgrafikával fejleszthetik a kézügyességüket a július 5-én induló táborban. Kezdőknek és haladóknak is jó élményt nyújthat a Bringa tábor, ahol az ügyességi versenyeken kívül a KRESZ alapjait is elsajátítják majd július 12. és 16 között. A kreativitás és önkifejezés, a szép magyar beszéd és a hangsúlyozás fejlesztése a célja az Árpád utcai Tájházban július 12-én induló népi színjátszótábornak, ahol a záróműsoron be is mutatják, mit tanultak meg a gyerekek.

Mártélyon a Bodnár Bertalan Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpontban azokat várják július12-től, akiknek lételeme a vízpart és minden ehhez kapcsolódó sportot szívesen kipróbálnának. Lesz a programban strandröplabda, biciklitúra, kenuzás és harcművészeti bemutató is. Ugyanitt a Sziki-kaland tábor is jó program lehet a vizek szerelmeseinek július 19-től. Az ártér és a vízi világ tanulmányozása mellett a tiszai halászat és a pásztorkodás mesterségét ismerhetik meg a természetkedvelők. A hagyományok mellett a modern technika is helyet kap a programban, elsajátíthatják a GPS segítségével való tájékozódást a túrák során.

Ugyanezen a helyszínen szerveznek július 5-től tábort azoknak, akik igazi kalózként szeretnének élni egy hétig. Tutajt építenek majd, készítenek horgászbotot, halcsapdát és megismerkednek túlélési módszerekkel is. Az Árpád utcai Tájház ad helyet július 19-től annak a néprajzi tábornak, ahol megtapasztalhatják a gyerekek, hogyan éltek nagyszüleik a tanyán. Főznek lekvárt, készítenek csalamádét, kemencében sütnek, agyagoznak, kosarat fonnak, és a programot lakodalmi mulatsággal zárják.

Igazán változatos programokban lehet része a szünidőben a gyerekeknek. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő tábort a nyáron.

Juhász Éva

Megosztom!
|