Játékokat kapott az SZTE ÁOK Gyermekklinika újszegedi B részlege. A ma délelőtti ünnepségen a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai adták át a gyerekeknek az összegyűjtött ajándékokat. Tóth István régióvezető elmondta, örömmel csatlakozott a szegedi és békéscsabai fiók a cég őrangyal programjához, a munkatársak nagy szeretettel adományozták a játékokat.
`Személyesen is átéltem, mit jelent, ha egy kisgyermek bekerül a kórházba. Láttam a klinika játszószobáját, amiben a kezelésre, műtétre váró gyerekek eltölthetik az idejüket. Az apróságok itt elfelejtik egy kis időre, hogy nem a megszokott környezetben kell élniük mindennapjaikat. Azt is tapasztaltam, hogy a gyerekek jó kezekben vannak` hangsúlyozta az egykori karate világbajnok, Tóth István.
Megtudtuk, a pénzügyi cég 24 fiókjában több ezer játék gyűlt össze, amiből az ország több gyermekklinikája, anyaotthona kapott. A szegedi gyermekklinikán kívül többek között a Waltner Károly gyermekotthonba és a battonyai S.O.S. Gyermekfaluba is vittek játékokat a Provident munkatársai.
`A klinikán a személyi feltételek adottak, szeretetteljes pedagógusok és nővérek foglalkoznak az elanyátlanodott gyerekekkel. Tudjuk, rossz a kórházban eltölteni az időt, ezért nagyon fontos, hogy az empatikus személyzet mellett adottak legyenek a tárgyi feltételek is. Ezért nagyon köszönjük az adományt. Minden ilyen megmozdulásnak nagyon örülünk. Mindenki tudja, milyen helyzetben van az egészségügy, nincs elég gyógyszer és orvosi eszköz, valamint a vizsgálati módszerekre sincs elég anyagi fedezet. Az egészségügy sanyarú helyzetén persze ezek a játékok nem segítenek, de már az is nagy dolog, hogy valakiknek eszébe jutottak azok a gyerekek, akik kénytelenek napokat, heteket kórházban tölteni` mondta Bittera István, az SZTE ÁOK Gyermekklinika osztályvezető főorvosa.
Kovács Márta fejlesztő pedagógus annyit fűzött a főorvos mondataihoz, hogy a síró gyermeket is meg lehet vigasztalni egy kis kedvességgel, apró játékkal. `Nagy örömmel látom, hogy a játékok között vannak készségfejlesztőek is, amiket nagyon jól tudunk majd hasznosítani.`Forrás: szegedma.hu