A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás még korábban pályázott a bölcsődei férőhelyek bővítésére és a meglévő épületek korszerűsítésére. Ennek eredményeként 281 millió forint vissza nem térítendő támogatásból 65 hellyel bővül az ellátás. A Hóvirág utcai intézményben már meg is kezdődött a kivitelezés, itt 40 új hely létesül, 200 milliós támogatási összegből és 20 milliós önkormányzati támogatással.

– A beruházás során negyven férőhellyel bővítik az intézményt, négy foglalkoztatót alakítanak ki és az ehhez szükséges kiszolgáló és öltöztető helyiségek is elkészülnek számolt be az építkezés részleteiről Mucsi László a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője, aki hozzátette: a bölcsőde meglévő épülete és az irodahelyiségek is megújulnak.

Alig két hete vette kezdetét a kivitelezés, mivel a kedvezőtlen időjárás hátráltatta a munkát. Most az új épületrész alapozásánál tartanak, ami nem befolyásolja az intézmény működését. A falbontás és a felújítás egyéb fázisai már a szünidőre esnek. Ha nem lesznek hetekig tartó esőzések, akkor még az idén ősszel befejeződhet a beruházás.

Az Oldalkosár utcai intézmény fejlesztése nyár végén, ősz elején kezdődik. Ott 25 új férőhelyet alakítanak ki emeletráépítéssel, szintén pályázati és városi forrásból. Ezzel együtt a két bölcsődében 17 új munkahely keletkezik.Forrás:hodmezovasarhely.hu