A Cozma-ügyben csoportos garázdasággal vádolt 25 ember közül Raffael Sándor 30 éves sárbogárdi lakos elsőrendű és Németh Győző 33 éves budapesti lakos másodrendű vádlott megtagadta a vallomástételt. Az ügyészségi vádirat egyórás ismertetését követően Bogdánné Gremsperger Andrea tanácsa Raffael Sándor és Németh Győző meghallgatásával folytatta volna a tárgyalást.

Raffael Sándor közölte, hogy kérdésekre sem kíván válaszolni, Németh Győző viszont erre hajlandó volt. Mindketten fenntartották ugyanakkor a nyomozati szakban tett vallomásukat.

Raffael Sándor az egyik rendőrségi kihallgatásakor például azt mondta: ‘nem hordok magammal kést, soha nem is szoktam’. Beszélt arról is a nyomozóknak, hogy a veszprémi Patrióta lokálban ő egy ütéstől földre esett, és akkortól ‘nem emlékszik semmire’, arra sem, hogy meddig feküdt ott. Elmondta tavaly a rendőröknek, hogy az utcára felérve ő tömeget látott, ám ‘homályos volt minden’, verekedésre nem emlékszik, és ő nem szúrt meg senkit. Arra sem emlékszik, hogyan távoztak, milyen kocsival és melyik útvonalon haladtak.

Raffael szerint Németh Győző nem bírta már elviselni Cozmának ‘az őt zaklató viselkedését, azt, hogy szemmel fenyegeti, illetőleg többször meglöki’.

‘Győző is enyhén meglökte Cozmát, mire ő agresszívan reagált, szinte úgy tűnt nekem, hogy Cozma alig várta, hogy Németh Győző reagáljon valamit’ – olvasta a bírónő Raffael Sándor rendőrségi vallomásából.

Németh Győző nyomozati vallomásában pedig többek közt az áll: határozottan emlékszik arra, hogy Marian Cozma kezdeményezte a verekedést. Mint vallotta a rendőrségen: Cozma kihívóan nézett rá, ő viszont félt a hatalmas termetétől, s amikor összekaptak, Cozma úgy rázta őt, mint ‘egy rongybabát’, majd a ‘földbe döngölte’ és ütötte. Németh Győző is kitért arra, hogy Raffael Sándort fejbe vágták egy üveggel, majd a Patrióta lokálból ők ‘pánikszerűen kimenekültek’, de az utcán a kézilabdások ‘felsorakoztak’, s ők kezdeményeztek újra verekedést.

Németh Győző válaszolt a bírónő néhány kérdésére, így például elmondta, hogy havi 80-100 ezer forintot keresett alkalmi munkákból, s egy BMW terepjáró kocsival közlekedik. A kitartottságot tagadta, és arra a kérdésre, hogy honnét volt több ezer eurója, és az egyik unokaöccsének miért utalt rendszeresen eurót Svájcból egy nő, nem kívánt válaszolni.

A bírónő kérdésére, miszerint hallotta-e a gyilkosság helyszínén azt a kijelentést valakitől, hogy ‘a csoki (Raffael) szúrhatott’, Németh azt válaszolta, ilyent ő nem hallott. Elismerte viszont azt, hogy valakit a lokál előtt az utcán fejbe rúgott, mert azt hitte, hogy a barátja, Raffael Sándor fekszik a betonon, és a fölé hajoló alak ütni akarja. Később látta, hogy nem a barátja, hanem a verekedők közül az a magas férfi (Marian Cozma) feküdt az utcán. (Németh Győző Zarko Sesumot, az MKB Veszprém és a szerb kézilabda-válogatott tagját rúgta fejbe, aki a szíven szúrt Marian Cozma fölé hajolt. A szerb kézilabdáson sürgős műtétet kellett elvégezni a veszprémi kórházban.)

Németh nyomozati vallomása szerint ‘kemény, nagyon erős fiúkkal’ akadtak össze a lokálban. Elmondta továbbá, hogy hajnalban ők nem menekültek Ausztriában, hanem az egy már korábban betervezett útjuk volt: Olaszországba és Svájcba mentek volna.