A megújult szárnyban egy tornatermet építettek fel, amihez három tantermet meg kellett szüntetni, vagyis le kellett bontani- mesélte az átalakítás részleteit taglalva az igazgató. Samuné Lázár Éva hozzátette, hogy a sportközpont mellett megmaradt két régi tanterem, illetve megújultak a kiszolgáló helyiségek is, valamint az iskola másik szárnyával való találkozásnál további két nagy terem és kettő, úgynevezett fél terem épült. Továbbá elkészült a fejlesztő szoba is, ami a testi fejlesztést hivatott szolgálni a rászoruló gyermekeknél.

A bontás idejére az építési területet biztonságosan lezárták, így a gyerekeket nem veszélyeztették a munkálatok és a tanárnő szerint a tanítást sem nehezítette az átalakítás, igaz időnként az ebédlőben, vagy a folyosón tartották meg az órákat.

A beruházás második üteme azonban várhatóan nem lesz ilyen gördülékeny, ami a tanulást illeti. Az úgynevezett új szárny átalakítása ugyanis lényegesen több tanteremet érint, így részlegesen még az épületből is ki kell majd költöznie a sulinak. Samuné Lázár Éva elmondta, hogy a már elkészült szárnyba, illetve további négy helyszínre költözik át ideiglenesen a Tisza-parti Iskola.

A beruházás tehát június 17- én nem fejeződik be, a munkálatok már júliusban megkezdődnek az iskola másik szárnyában, ami várhatóan december végére készül el. A munkálatokat a DAOP (Dél- alföldi Operatív Program) és a KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) pályázatán nyert pénzből, illetve az Önkormányzat önrészéből fedezik. Az érdeklődők addig is megnézhetik a már elkészült, akadálymentesített, új nyílászárókkal és korszerű fűtéstechnikával rendelkező épületszárnyat az ünnepélyes átadón, amelyet június 17- én délelőtt tíz órakor rendeznek meg. A csütörtöki ceremóniára várják a diákokat, szülőket, régi tanítványokat, nyugdíjas kollegákat is- tette hozzá Samuné Lázár Éva, igazgató.Forrás: szeged.hu