A férfi egy rossz mozdulatot követően elvesztette egyensúlyát, s borult gumi kajakjából az áradó folyóba. Mivel önerejéből nem tudott visszamászni, a vízbe lógó növényzetben kapaszkodott meg.
A férfin egy arra evező kajakos próbált meg segíteni, de mivel nem tudott, ezért értesítette a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletét. A kiadott riasztást követően a helyszínre egyszerre érkező Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs szolgálati hajója és a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat mentőhajója, amelyek személyzete együttes erővel mentette ki a bajba jutott személyt. Az idős korú férfit a tápéi kompnál a mentőszolgálat részére átadták.

A sajtóközlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a Tisza folyón levonuló árhullám miatt a folyó sodrása megnövekedett, ezért több helyen a megszokottól eltérő vízmozgás alakult ki, amely veszélyhelyzetet teremtett. Ezért a víziközlekedés csak fokozott figyelemmel és kellő óvatossággal ajánlott, amennyiben a vízen való tartózkodásuk mindenképpen szükséges. A Tisza folyó 192-es folyamkilométerétől, az Algyői hídtól Csongrád irányában harmadfokú árvízvédelmi készültség és teljes hajózási zárlat van érvényben.Forrás: szegedma.hu