A Fehér-Körös hídjának felújítása miatt, mától — előreláthatólag — két és fél hónapig Doboz felé kell kerülniük a Sarkadról Gyulára tartó, illetve Gyuláról Sarkad irányába igyekvő gépjárműveknek.

— A sarkadi kistérség településeinek gyorsabb elérése érdekében a felújítás idejére a tartalék gépjármű fecskedőnket állandó jelleggel a Fehér-Körös sarkadi hídfőjénél állomásoztatjuk. Gyula-Sarkad között a vonulási időnk a bejelentéstől számítva 12 perc. Doboz felé kerülve ez 9 perccel hosszabbodott volna meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tartalék gépjármű fecskendőnket a híd sarkadi hídfőjénél állomásoztatjuk s így az átszállással mintegy bő 6 percet takaríthatunk meg — ismertette a híd felújításának időszakára életbe léptetett intézkedéseket Zanócz István alezredes, Gyula Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága parancsnoka.
Hat előt tíz perccel a mobil akkumulátoros fényjelző készülékeket bontja Székely György, a Magyar Közút Nonprofit ZRt. sarkadi üzemmérnökségének útellenőre a Fehér-Körös sarkadi hídfőjénél. Már az utánfutón a pirosan villogó jelzőlámpa, amikor begördül a Pest megyei Csömörről érkezett, Gyula-Városerdőre igyekvő Hulik Ferenc.
— Tegnap az utánfutókölcsönzőnél hallottam, hogy lezárják a hidat — mondja mielőtt a gázpedálra lépne.
Két perc híján hat óra, amikor Gyula irányából áthúz a hídon autójával Kiss Gergő, a Sarkadi mentőállomás mentőtisztje.
— Általában heti négy alkalommal teszem meg oda-vissza a Gyula-Sarkad távot. Az este a Beolon olvastam, hogy ma reggel 6-tól lezárják a hidat ezért igyekeztem. Nem örülök, hogy Doboz felé kell kerülnöm mert az naponta több mint 20 kilométer s ráadásul egy fél órával korábban is kell kelnem, de bízom benne, hogy a felújítás után jobb lesz a helyzet — von gyorsmérleget.
Forrása: www.beol.hu