Az ötmilliárdos telitalálatost (2003. november) megelőzően 38 hétig, a közel hárommilliárdos (2002. december) előtt mint most eddig 27 héten átrakosgattuk élére a `garast`. (Zárójelben: még az őskorban-hőskorban, félévszázaddal korábban, az 50-es évek legvégén akadt egy egész évet meghaladó ötös nélküli időszak, de akkoriban még nem ismertük a halmozódás intézményét.)

A lottó (s általában a szerencsejátékok) titkait sokan és gyakran igyekeznek transzcendentális módszerekkel álomfejtéssel, kártyavetéssel, babonákkal, megérzésekkel kifürkészni. Most egy új szempontra hívjuk fel a figyelmet! A jelenleg érvényes harmadik helyezett telitalálatos 2005 júniusában született. `Aki` letaszíthatja a dobogó harmadik fokáról azt az ötöst öt év után, akár e hét szombatján, szintén júniusi `anyakönyvezésű` lenne.

Miközben az ötös gyarapodásában gyönyörködünk, s a hatalmas főnyeremény lehetőségnek bűvkörében álmodozunk, méltatlan módon megfeledkezünk arról, hogy a Hatoslottó is több százmilliós nyereménnyel kecsegtet. A vasárnap `esedékes` 466 milliós hatos telitalálat is a topmezőny tagja saját kategóriájában, a tizedik lehetne minden idők hatosai között.
Forrás: Szerencsjáték ZRT.