— Amit meg kell őrizni Gyulán az elsősorban a város szépsége, tisztasága és pezsgő kultúrális élete. Mivel mindez részben hitelből valósult meg, feladatunk a pénzügyi, gazdasági alapok előteremtése, ami munkahelyteremtéssel érhető el. Adóemelésről szó sem lehet — szögezte le szerdán sajtótájékoztató keretében dr. Görgényi Ernő.

— A Fidesz gyulai csoportjának javaslatára a közgyűlés egyhangúlag fogadta el dr. Görgényi Ernőt a polgármesterijelölti poszta — ezt már Gajda Róbert, országgyűlési képviselő jelentette be. Mint mondta: személyében olyan jelöltet találtak, aki képes megvalósítani a most szükséges összefogást a városban, képviseli a civileket és a baloldaliak érdekeit is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az őszi önkormányzati választásokon Gyulán 4 listás és 10 egyéni mandátum sorsáról döntenek majd. A helyi Fidesz közgyűlésen napokon belül döntenek arról, kiket indítanak a választáson. A jelölés fő szempontja az alkalmasság és a becsületesség lesz, az egyéni érdekek előtérbe helyezése helyett ugyanis a közjó szolgálata a legfontosabb — fogalmazott Gajda Róbert országgyűlési képviselő.

Dr. Görgényi Ernő kérdésünkre elmondta: a legsürgetőbb feladatok közé tartozik az intézmények költségvetésének áttekintése, ami ugyanakkor nemjelent megszorítást. Minderre már októberben is sor kerülhet. Forrás: beol.hu