Szinte telt ház fogadta Keresztes Ildikót kedd este a Mozaik Moziban. Fiatalok és idősek egyaránt a közönség soraiban ülve várták, hogy az énekesnő a színpadra lépjen. A koncert elején az előadó kijelentette, azt szeretné, ha az este családias hangulatban telne, így a jobbnál jobb dalok mellett, személyes élményeit is megosztotta a közönséggel.

Az énekesnő elmondása szerint ismeri a várost, ugyanis a Nyolc Nő krimi-komédia kapcsán már járt Hódmezővásárhelyen. Hozzátette, hogy egy nagyon kedves kolleganője a színházból Rárósi Anita hódmezővásárhelyi születésű, tőle is sokat hallott már a vidékről.

A munkájával kapcsolatosan Keresztes Ildikó elmondta: nagyon büszke a Minden, ami szép című előző lemezére, hiszen aranylemez lett. Csak játszom című új albuma mely idén tavasszal jelent meg véleménye szerint nagyon jó és hallgatható lett, nagyon szereti és reméli, hogy a közönségnek is tetszeni fog. Ez is egy feldolgozásalbum, néhány új és néhány újszerű dallal fogalmazott az előadó. Az album különlegessége, hogy elkészítésében egy svéd zeneszerző, Björn Lodin is részt vett. Az énekesnő kedvencei közé tartozik a Csak a miénk és a Nevem című szám, a feldolgozások közül pedig a szíve csücskének tekinti a Tankcsapda, Ákos, Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalait.

Keresztes Ildikó hangsúlyozta, hogy a rock zene áll hozzá a legközelebb, de ez nem azt jelenti, hogy nem énekel szívesen más műfajú dalokat is, például popot, sanzont vagy bluest.

Az énekesnő az egész nyarat végigdolgozza. Nagyon sok fesztiválra hivatalos és folyamatosan játszik a színházban is. Úgy véli, vannak még előkészületben dolgok, de ez mind a jövő zenéje. Annyit azért elárult, hogy az újabb lemezét jövő tavasszal várhatjuk.Olasz Mónika