A megyei szövetség elnöke gratulált a csapatnak, hangsúlyozta, hogy az már jelent valamit, hogy egymás után két évben is ezüstérmes lett. Reményét fejezte ki, hogy ez a sorozat folytatódik.

Nagy Sándor polgármester, elnökségi tag megköszönte a csapat kitartó teljesítményét, valamint utalt arra, hogy a továbbjutásban igyekszik a város továbbra is segíteni a csapatot, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az ipari park betelepülésével további szponzorok segítik majd a kisteleki focit. Hozzáfűzte, fontosnak tartja a sportot, és amennyiben sikerül a régi Rendezvényházban úszómedencét építeni, valószínűleg úszó szakosztálya is lesz az egyesületnek.

Bárkányi Péter szakosztályvezető azt tartotta fontos körülménynek, hogy ezt a sikert úgy érte el a csapat, hogy nem idegenlégiósokból, hanem 95 százalékban helyi, vagy kisteleki kötődésű játékosokból áll, legtöbben a KITE utánpótlás csapataiban nevelkedtek. A mostani utánpótlásról is említést téve hangsúlyozta: ők is folyamatosan jól játszottak, így látható, hogy hosszú távon biztosítható az eredményesség.

A kisteleki sportpályán rendezett kis éremátadó ünnepségen az összetartást erősítendő egy kecskepörköltes vacsora mellett folyt tovább a sportdiskurzus.