Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében dolgozta ki a `Tanuljunk egymástól` projektet, és nyert hozzá EU-s (TÁMOP-5.5.4. A) támogatást. A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Mivel a fogyatékossággal élő emberek körében a gazdaságilag aktív népesség közel 20%-a munkanélküli, nagy szükség van ilyen és hasonló programokra. Részben pedig az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért! Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők, mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Így az ország lakosságának közel 6%-át kitevő fogyatékos emberek ügye a jelenleginél gyakrabban napirenden lehet a médiában.

Az alapítvány vállalja, hogy a felkért szakértő oktatók segítségével a jelentkezőket fél év alatt megtanítják a mozgóképes szakmák fortélyaira. Ez csak intenzív, bentlakásos formában valósítható meg. A programban résztvevők szakmai gyakorlatot is szereznek, és személyi mentori támogatásban részesülnek. Az alapítvány mind a teljes képzést, mind a szállást és étkezést térítésmentesen biztosítja a jelentkezők számára. Ezen túl vállalják, hogy a képzésben résztvevő legsikeresebb hallgatók munkalehetőséget kapnak televíziós szerkesztőségeknél.

Az OKJ-s végzettséget adó képzésre még 2010 június 30-ig lehet jelentkezni regisztrált munkanélküli fogyatékos embereknek.Forrás:szegedma.hu