Hódmezővásárhelyen lép fel a különleges hangú pop- rock énekesnő és musicalszínésznő, Keresztes Ildikó. Kevesen tudják, hogy a művésznő Marosvásárhelyi születésű, és a nyolcvanas években költöztek át édesanyjával Magyarországra. Fiatal korában a román tornászválogatott kerettagja volt és országos bajnokságot is nyert.

A nyolcvanas évek közepe óta énekel, dolgozott már együtt az Eddával, Deák Bill Gyulával, Erox Martinivel és Balázs Fecóval is. Több mozifilm betétdala is az ő nevéhez fűződik: a Csak szex és már semmi főcímdaláért például megkapta a `magyar filmzenei Oscart`, a VoxCar- díjat. Énekesi karrierje mellett hosszú évek óta tagja a Soproni Petőfi Színháznak, és játszott több filmben is.

Legfrissebb, Csak játszom című albuma idén tavasszal jelent meg, melyen két új szerzemény mellett hazai énekesek és együttesek slágereit dolgozza fel a magyar zenei élet legkülönbözőbb részeiről. A lemezen így megtalálható Máté Péter vagy Ákos mellett a Tankcsapda egy-egy átdolgozott felvétele is. Az album egy bónuszdalt is tartalmaz: a Csillag születik döntőjében élőben rögzített duettet Tabáni Istvánnal.

forrás: Medgyesi Konstantin sajtóreferens