A Belvedere-nél a hetek óta megszokott kép fogadott bennünket: sorompó lecsukva, rakpart lezárva. A várost talán ez érinti a legérzékenyebben, hiszen a belvárosi közlekedés egyik ütőerére tette rá a kezét a víz. Van azonban, aki kihasználja az útzár adta lehetőséget: egy férfi kutyájával játszott a lehajtónál: egy labdát dobott a vízbe, amit kutyája újra és újra kihozott a vízből.
Az árvizet a hét eleje óta kánikula is kíséri, ez persze jót tett a gyászos belvízhelyzetnek, és azok a diákok is örültek ennek, akik a napon süttették magukat a délelőtt folyamán. A víz egyre magasabban hömpölyög, sok szemetet is hoz magával, ami nem kevés borsot is tör az úszóházak dolgozóinak orra alá: csáklyákkal vívnak szélmalomharcot az építményeken fennakadó faágak, törzsek és a mindenféle szemetet magával hozó uszadék ellen. A legrosszabb talán a klinikáknál lévő Szabadság Úszóháznál volt a helyzet: több tonna szemét akadt fel a ház végénél. Itt ketten küzdöttek a hőségben az ár ellen.
Az áradás nem szegte kedvét a sportolni vágyóknak sem: egyszer csak ütemes dobolásra figyeltek fel a parton üldögélők. Egy sárkányhajó merészkedett a vízre, fedélzetén a sodrás ellen küzdő fiatalokkal, akiknek becsületére legyen mondva, az árral szemben is jól bírták a gyűrődést.
Az élet tehát megy tovább Szegeden, a víz jön, hamarosan harmadfokú készültség lesz. A Tisza áradása miatt jelentősebb védelmi beavatkozásra Csongrád megyében eddig még nem volt szükség, mintegy 300 ember vesz részt a munkában. A védekezés költsége eddig mintegy 100 millió forint volt.
Az Alsó-Tisza áradása a következő napokban várhatóan felgyorsul. Részben a felsőbb szakaszokról érkező árhullám, részben pedig Duna vízszintemelkedése miatt. Ez utóbbi jelenség oka az, hogy amikor a Dunán jelenleg levonuló árhullám eléri a tiszai torkolatot, elkezdi visszaduzzasztani a folyót. Ez a folyamat játszódott le 2006-ban is, amikor a Tiszán 1009 centiméteres, rekord vízszintet mértek Szegednél.