A fiú édesanyja, Gyurcsi Katalin elmondta, sajnos nem oldódott meg a lakáscsere, nem tudott a vizes kis parasztház helyett jobb és nagyobb ingatlant vásárolni, mert nem kapott hitelt. Csupán néhány napja van arra, hogy kifesse a fiának szánt szobát, ahol steril körülményeket kell teremtenie.

— Tibi nagyon jól viseli a műtét utáni heteket, erősödik, kedden lesz még egy szívkatéterezése, ha jó az eredmény, indulhatunk haza — mondta boldogan, de hangjában némi aggodalommal az anyuka.
Tibi volt iskolájában, a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban a szombati ballagás idején gyűjtést szervez a szülői munkaközösség. Egy gyulai képzőművész, Póka György kiállítást rendez a helyi művelődési központban, ahol harminc alkotását ajánlja fel megvételre.

— Azt tartják rólam, hogy én a képeimmel gyógyítok — mondta az alkotó. — Amikor rászoruló családok beteg gyermekeiről hallok, olvasok, nem tudok tétlen maradni. Én a magam módján, így segítek. Ha elkelnek a festményeim, a bevétel jelentős részét felajánlottam Tibi családjának. Vallom, akár mennyit adok másoknak, nekem semmivel nem lesz kevesebb.

Póka György mellett több tótkomlósi képviselő is a család mellé állt, ahogy a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány is. Azért, hogy Tibi élettere a túlélést szolgálja, hogy kontroll-vizsgálatokra utazzon, támogatást kapott az édesanya. Ennek az alapítványnak a számlaszámára (57400217-10137057) továbbra is lehet küldeni adományt. A megjegyzés rovatban szerepeljen Deák Tibor neve. beol.hu