Dr. Martonosi György kérdésünkre elárulta, hogy lakossági fórumok keretében és a képviselő testület tagjainak segítségével mérik fel a marosleleiek igényeit, hiszen a legfontosabb a helyiek szükségletének kielégítése, természetesen a szakemberek véleményének figyelembe vételével. Az utóbbi napok időjárása felvetette a kérdést, hogy hogyan tudják kezelni a nagy mennyiségű belvizet a településen. A polgármester elmondta, hogy majdnem elöntötte Maroslelét a víz, miután az autópálya egyik műtárgya megsemmisült és nem volt vízelvezető képes, de hála a szakemberek és a lakosok összefogásának sikerült megoldani a problémát.

9 és fél millió forintból újították fel a köztemetőt, melyből 20% volt az önerő. Felújításra került a ravatalozó tetőszerkezete, lecserélték a cserepeket, felújították továbbá az előteret, elkészítették a temetőbe vezető járdát, új kapu került a bejárathoz, valamint a kerítést is rendbe hozták. Emellett a ravatalozó két helyiséggel bővült, egy eszköztárolóval, valamint egy öltözővel a temetést végző plébános részére. Egy-másfél hónapot ölelt fel a felújítás, melyet a csapadékos időjárás hátráltatott hangsúlyozta a polgármester.

A lezárult pályázatokkal kapcsolatosan megtudtuk, hogy befejeződött a Művelődési ház felújítása, melynek keretében nagytermet, információs pontot, klubhelyiséget, új öltözőket is kialakítottak. Ezáltal létrejött egy olyan közösségi tér, ahol fiatalok és idősek egyaránt kikapcsolódhatnak a különböző helyi rendezvényeken. A könyvmolyok nagy örömére elkészült a könyvtár is, mely kulturális eseményeknek, tárlatoknak is helyet ad.
A diákoknak kedvezve megnyerték a pályázatot az iskola felújítására is. Ennek köszönhetően az alsós tagozatos tanulóknak egy saját tantermet, valamint egy biológiai termet is kialakítottak.

A folyamatban lévő beruházások elsősorban a szennyvízelvezető csatornára, az Öregek Napközi Otthonára, a Maroslelei Gazdakör Lovas Szabadidő Központjára, az óvoda épületére és a buszöblök kialakítására is vonatkoznak tudtuk meg Martonosi Györgytől. Hozzátette, hogy az épület már nagyon elavult, így szükségessé vált a korszerűsítés. Az intézményben létrehoznak majd egy családsegítő irodát, étkezőt, férfi és női pihenőt is.

Az önkormányzat a nyári szünetre tekintettel táborokat, programokat szervez a fiataloknak, valamint az idén is biztosítják a nyári meleg étkeztetést a diákoknak, de a játszótér felújításával, a parkokkal és az erdősáv telepítésével, a sporttelep karbantartásával is hozzájárultak a nyári szünet kellemes eltöltéséhez.Olasz Mónika