Weszely Ernő zongora- és harmonikaművész a dzsesszélet kiemelkedő alakja, kit sármos megjelenése, sajátos humora, rekedtes hangja és egyéni játékmódja emelte a hírességek közé. 6 évesen a Vakok Állami Intézetében Budapesten kezdte zenei tanulmányait, 17 éves kora óta hivatásos zenész. 1984-től a Budapest Ragtime Band muzsikusa lett, egyéni fellépései és azok száma azonban hamarosan túlszárnyalták az elképzeléseket. Habitusa, hangszíne és zenei virtuozitása az általa példaképként emlegetett Ray Charlest idézi. Az ő emlékére és tiszteletére alkalmanként koncertet ad, de e híres előadó zenéin kívül szívesen kalandozik egyéb műfajokban: harmonikája segítségével Európai utazásra viszi a hallgatóságot szemezgetve az európai slágerek kronológiájának világában; ha zongorázik, kellemes melódiák a bárzene világából, vagy dzsesszmuzsika szól. Magyar szerzőktől is játszik, de csak az igazán nívós slágereket. Ezekkel még külföldön is sikereket aratott: ez idáig összesen 23 országban hallhatták, számos zenei műfajt képviselve.
Gyakori vendég komoly művészek koncertjein. A Fesztiválzenekarral, a Győri filharmonikusokkal, a MÁV-szimfonikusokkal is fellépett a közelmúltban; Szentpéteri Csilla is meghívta az operettszínházi karácsonyi duplakoncertjére, valamint Presser Gábor a Papp László Sportarénában tartott koncertjére.
2009. február 2-án óriási sikerrel tartotta meg lemezbemutató koncertjét a Művészetek Palotájában. Eddig összesen 5 lemeze jelent meg, melyek átfogó képet adnak az általa képviselt műfajokról.
Az utóbbi időben zenei kalandozásait a francia sanzonok világa felé is folytatja, ebben társa Simon Edina Mimi színész- és énekesnő. Sanzonok, kuplék, tangók, a századforduló hangulatát idéző francia és magyar slágerek segítségével keltik ők ketten életre a korhű kávéházak édes-füstös, melankolikus, magával ragadó hangulatát.Forrás:szegedma