Délután folytatódik a száraz, napsütéses időjárás, délutánra már a szél is mindenütt legyengül. A maximumok 24 és 29°C körül várhatóak. Hétfőre sem változik markánsan időjárásunk, a reggeli órákban keleten lehet több felhő, de csapadék itt sem valószínű. A délutáni, kora esti órákban nyugaton, északnyugaton egy-egy záporeső, esetleg zivatar kialakulhat. A szél gyenge marad. Hajnalban 9-14°C közé hűl a levegő, napközben 25-30°C várható.
Orvosmeteorológia
Vasárnapra már nem várható fronthatás, ám a fülledt levegő a légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek nehezítheti a légzést. Tartózkodjunk sokat a szabadban, ez mind egészségünkre, mind közérzetünkre jó hatással lehet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, vitamint, hogy szervezetünk ellenálló-képességét szinten tudjuk tartani.
Közlekedésmeteorológia
Vasárnap hajnalban északnyugaton előfordulhatnak pára- és ködfoltok, majd a nap folyamán kedvező út- és látásviszonyok mellett autózhatunk. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk! Forrás: MTI/Időkép