A szaktárca tájékoztatása szerint Fellegi Tamás miniszter az ügynökségnél a közelmúltban kialakult aggályos gyakorlat miatt döntött Vági Márton azonnali leváltása mellett. Az ügynökség az elmúlt hetek során kulcspozíciókban lévő felsővezetőkkel kötött megállapodásokat a közös megegyezéssel történő munkaviszonyt megszüntetésről, amelyekkel az állami szervezet nagy összegű végkielégítésekre kötelezte magát.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új elnöke az 51 éves Petykó Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara korábbi elnöke lett, aki széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a vagyon- és forráskezelés területén.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében hangsúlyozza: az új elnök által vezetett ügynökség garantálja a sikeres pályázatokon elnyert források határidőn belüli kifizetését. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget irányító, és a hazai fejlesztéspolitika stratégiai irányvonalait meghatározó minisztérium célja, hogy az új kormányprogramnak megfelelően megerősítse és biztosítsa az uniós források ellenőrzésének biztonságát és a szervezet folyamatos működését. szegedkurir,MFM