A szegedi közvéleményt élénken foglalkoztatja az a kérdés, ki lesz a nyolc esztendő óta regnáló MSZP-s polgármester, Botka László kihívója az őszi önkormányzati választáson. Az utóbbi hónapok során több név is felbukkant, június 10-én azonban már hivatalos bejelentésre is sor kerül.

`A Fidesz helyi szervezeteinek június 14-éig kell megtartaniuk a polgármester-jelölő csoportgyűléseket` mondta portálunknak Kerényi János országgyűlési képviselő. A párt regionális igazgatója hozzátette: Szegeden jövő csütörtökön ülnek össze a tagok.

`A csoport tagjai tehetnek javaslatot a jelölt személyére, majd tanácskoznak, s döntést hoznak, arról, kit ajánlanak. Ez ellen elvileg vétójoggal bír az úgynevezett önkormányzati választási egyeztető bizottságunk (öveb), mely a megyei választmány elnökségéből, a választókerületi elnökökből, a csoportelnökből és a regionális igazgatóból áll. Ha ne adj` isten az a helyzet fordul elő, hogy az öveb esetleg nem fogadja el a jelölt személyét, vétót emel, akkor az országos választmány elnökségéhez kerül a döntés` ismertette a jelölés menetét.

A polgármester-jelölések folyamata a Fidesz kampányra történő felkészülésének kezdete Kerényi János szerint. Július végéig derül ki, kik indulnak majd az egyéni kerületekben, illetve kik kerülnek föl a különböző helyi, megyei listákra. Rövid, intenzív kampányt terveznek, mely előreláthatólag szeptemberben valósul majd meg, hiszen feltehetően október elején tartják a helyhatósági választást.

`Hogy mi a célunk Szegeden? Egyértelműen a győzelem!` fogalmazott a regionális igazgató.

Június 10-én tehát kiderül, kit indít harcba a kormánypárt Botka László ellen. Több forrásból származó információink szerint egyébként erre a legnagyobb esélye B. Nagy Lászlónak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének van, akit néhány héttel ezelőtt a Heti Válasz című hetilap is lehetséges szegedi polgármester-jelöltként mutatott be az új honatyák között.Forrás:szegedma.hu