A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Kalmár Zsigmond Tagintézmény 9/A osztályos tanulóinak rajzkiállítását Ormos Zsuzsanna nyitotta meg június 1-jén 12 órakor a városi könyvtár aulájában.

A kiállítást Bozsér Zsolt, a Kalmár Zsigmond Tagintézmény rajzpedagógusa koordinálta, aki riporteri kérdésre elmondta, hogy az alkotások a tanév folyamán, a heti négy rajzóra keretében készültek. Hozzátette, hogy a művészpalánták fele keramikus képzésre is jár.

A 30 kiállított rajz között élményfeldolgozó művek is helyet kaptak.
Gődér Katinka tanulónak több alkotását is kiállították, portálunknak elmondta, hogy főleg festeni szeret, de a rajzolás sem áll távol tőle. Bozsér Zsolt felkészítő tanár mindenféle technikát elfogad a diákjaitól, készüljön az akár festékkel, ceruzával vagy krétával árulta el tanítványa, Lajos Réka, akinek a munkái szintén a kiállítás részét képezték.

A kiállítás anyagai elsősorban stúdiómunkák, tanulmányrajzok. Elkészítésükhöz tudni kell a perspektíva szabályokat, mi az, hogy rövidülés, mi az, hogy tónuskülönbség. Nagyon fontos a színkeverés ismerete, a színharmónia. Elsősorban a rajz tanulásának a fontossága számít a diákoknál, akiknek nem szabad elfelejteni, hogy a rajz lényege mindig a láttatás tudtuk meg Ormos Zsuzsannától.Olasz Mónika