Az intézmény egyik legfontosabb feladata, hogy a gyerekekkel megkedveltessék az olvasást, ami miatt minden olyan eszközt megragadnak, amely ezt a célt szolgálja mondta el Patócs Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette, hogy arra törekednek, hogy az életkornak megfelelő irodalommal találkozzanak a gyerekek, illetve minél többet legyen egy-egy könyv a kezükbe. Kötelező olvasmányoknak is olyanokat választottunk, melyeket a gyerekek érdekesnek találnak és szívesen olvasnak fogalmazott az igazgató. Így találtak rá Bosnyák Viktória író, műfordítóra, akivel hétfőn találkozhattak a diákok, hiszen író-olvasó találkozó kezdődött 11 órakor.
A célom mindig az, hogy közel kerüljek az olvasóimhoz – kezdte beszélgetésünket Bosnyák Viktória, aki elmondta, hogy nem tud úgy írni, ha nem ismeri az olvasói érdeklődését. A helyi igényekhez kapcsolja a találkozók témáit, így hétfőn a Klott Gatya című könyve került a középpontba, hiszen ez a regény kötelező olvasmány az iskolában, de a többi könyve is szóba került.
Elsőnek megijedtem, mikor meghallottam, hogy kötelező olvasmány lett a könyvem, mivel a gyerekek alapból nem szeretik a kötelező olvasmányokatmondta író az, aki hozzátette: `rádöbbentem, hogy nem a kötelező olvasmányokat utálják, hanem azokat a könyveket, melyeket úgy érzik, hogy nem nekik valók.`
Ahol kötelezővé tették könyvei elolvasását, onnan csak pozitív visszajelzéseket kapott eddig az író, sőt a gyerekek várják a folytatást.Jelenleg most fiatal felnőtteknek és tiniknek ír nagyon romantikus, szerelmes regény sorozatot Bosnyák Viktória.
Az igazgató több szempont miatt is fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedjenek az íróval, hiszen jó példakép lehet és a személyes ismeretség miatt könnyebben kezükbe veszik a könyvet.