A frakcióvezető bejelentette: a kormány még hétfőn egy országgyűlési határozati javaslattal él, melyben egy alkotmányozó bizottság felállítását javasolja a parlamenti pártok részvételével.

Lázár János kiemelte, nincs türelem 100 napos programokra, “az elmúlt nyolc év kormányzása egy kifogás kormányzás volt”.

Mint mondta, a Fidesz-KDNP az elmúlt két hétben pótolta azokat a hiányosságokat, amelyeket az előző kormány okozott. Nem süllyed tovább az ország – jelentette ki.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a következő négy évben nem közömbös, hogy mit gondol a kormány például az összetartozásról. Megjegyezte, hogy öt évvel ezelőtt a kettős állampolgárság ügyében a nemre egy választási kampányt alapozott a szocialista kormány.

Mint mondta, döntés születik majd arról is, hogy kevesebb települési képviselő teljesítsen szolgálatot a 3200 önkormányzatban. Hozzátette, a legnagyobb vesztesek helyi szinten a fideszes közéleti szereplők lesznek, akik elveszítenek megyei és helyi képviselőtestületi tagságokat.

Azt kérte a szocialista párttól, hogy “ne hazudjanak úgy, mint az elmúlt nyolc esztendőben”, és mondják meg bátran, hogy nem akarnak kisebb parlamentet, nem akarnak kevesebb önkormányzati képviselőt, és nem akarják a szociális rendszer átalakítását.
(MTI)