A rendes testületi ülés május 25-re volt meghirdetve Mindszenten, de akkor nem volt határozatképes a testület, így egy héttel később május 31-re halasztották azt. Nos, a hétfőre elcsúsztatott testületin is akadtak gondok. Azt már megszokta a grémium, hogy polgármesterük nélkül üléseznek, hiszen dr. Zsótér István már sokadik alkalommal nem vett részt az ülésen, de hétfőn betegség miatt a jegyző, dr. Hevesi Tamás sem jelent meg.
Az esetről Szabó József alpolgármestert kérdeztük, aki a következőket mondta: `a testület úgy döntött, hogy megvárja, hogy egyikőjük részt vegyen a testületin és újra egy héttel csúsztatott az időponton, azaz június 7-re hívják össze a grémiumot`.
Több napirendi pont előterjesztője dr. Zsótér István, illetve dr. Hevesi Tamás, így a hozzájuk intézett kérdésekre senki nem tudott volna válaszolni és jobbnak láttuk ha újra a halasztás mellett döntünk-fogalmazott az alpolgármester, aki hozzátette, hogy törvényességi kontroll sem volt a napirendi pontok fölött, ami miatt sem lett volna jó döntés, ha megtartjuk a testületit, hiszen Németh István, aljegyző nem volt felkészülve erre az esetre.
A következő héten mindenképpen megtartják a testületit és döntések születnek majd a különböző ügyekben, hiszen megtartják a bizottsági üléseket, valamint az aljegyző felkészül a napirendi pontok témáiból.