Szombattól jön a jóidő, de addig bizony lesz még bőven csapadék. A meteorológiai előrejelzés nem sok jót jósol a következő napokra, az esőkabátot, az esernyőt, és a félősebbeknek a gumicsizmát nem érdemes otthon hagyni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi Regionális Központjából kapott információ szerint ma alig áll el az eső, ha ez megtörténik, az csak a véletlen műve lehet.
`Ma estig 10-12 milliméter csapadék várható Szegeden` mondta Ternyész László, Országos Meteorológiai Szolgálat regionális munkatársa. A Bajai úti állomás mérése szerint májusban 162 milliméter eső hullott Szegedre. Normális esetben a statisztikák szerint fele ennyi égi áldás lepi meg a földeket. Ternyész László mégsem nevezte rendkívülinek az idei májust. Ahogy fogalmazott, kimagasló a csapadék mennyiség az elmúlt évekhez képest, de az elmúlt 120 évben nem egyszer fordult már elő, hogy ennyi esővel búcsúzott a május.
`Sok jót a következő napokra sem mondhatok, keddtől-péntekig ugyan kevesebb eső várható, 2-5 milliméter, de az igazi nyár eleji időre csak szombattól számíthatunk. Ekkor 23-28-fokkal tér vissza a napsütés` tájékoztatott a szakember. Hozzátette: a következő napokban a helyi záporok kialakulásának kedveznek a légköri viszonyok. A szél is enyhül, bár a vasárnap esti, zivatarral érkező szél erőssége is éppen csak elérte a viharos mércét, az óránkénti 60 kilométeres sebességet.
Ternyész László hosszú távú előrejelzésre nem vállalkozott, mondván, igazából 6-8 napot látnak előre. Ezért nem tudta megmondani, hogy mennyire csapadékos június várható. Egyes feltételezések szerint legalább annyi esőre kell a következő hónapban is számítani, mint májusban.Forrás: szegedma.hu