A kormányzati kommunikációs államtitkárság vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumot érintően az átadás-átvétel két helyszínen zajlott: a volt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban, valamint az egykori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban. Fazekas Sándor először a volt agrárminisztertől, Gráf Józseftől vette át a több mint kilencezer oldalas dokumentációt.

A tájékoztatás szerint az átadás-átvételen készült jegyzőkönyv tételesen tartalmazza a minisztérium folyamatos működéséhez szükséges iratok és dokumentációk listáját. A jegyzőkönyv teljességi nyilatkozattal zárul, amelyben az átadó fél, a leköszönt miniszter felelősséget vállal az iratanyag teljességéért és hitelességéért.

A hivatalos átadás-átvétel a volt zöldtárcánál is megkezdődött, ám tekintettel arra, hogy Fazekas Sándor hétfőn – a minisztériumok teljes körű átadás-átvételének napján – az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek kétnapos informális tanácsülésén vesz részt Spanyolországban, az átadás-átvétel itt nélküle folytatódik – írták.

Az uniós tanácskozásnak egyébként a fő témája a mezőgazdaság és a közös agrárpolitika reformja az EU 2020 stratégia tükrében. A tanács elnöksége meghallgatja a miniszterek elképzeléseit arról, hogy a közös agrárpolitika a jövőben miként járulhat hozzá a fenntartható fejlődéshez és a munkahelyteremtéshez. A magyar miniszter bemutatkozását kiemelt figyelem övezi, hiszen 2011. január 1-től Magyarország lesz az EU soros elnöke írta közleményében a kormányzati kommunikációs államtitkárság.Forrás:mr1