3 éves történetről van szó, melyben 2 év volt az előkészítés és 1 év az építés mondta el sajtótájékoztatón Schleiffer Ervin, a SK SAS Projekt Kft. ügyvezető igazgatója, akitől megtudtuk, hogy az idő több szempontból is sürgeti a beruházókat. Egyrészt van egy támogatói szerződésük, melynek kapcsán a határidőt már egyszer módosították, másrészt jelentős kölcsönt vettek fel, amelyet vissza kell fizetniük. A támogatás összege 377 millió forint.
A kivitelezés elérte a 85 százalékos készültségi fokot közölte Nagy Csaba létesítményvezető, hozzátéve: 100-120 fő dolgozik 6 napos munkaheteken, ami a végén 7 napos lesz, hogy időben elkészüljenek. Négy fő dolog van hátra: az épület komplettírozása, az utcai homlokzat befejezése, a közműcsatlakozások (melyek már részben elkészültek), valamint az épület előtti terület rendezése.
Kendi Imre, a SK SAS Projekt Kft. másik ügyvezető igazgatója úgy véli, az új szálloda a város fejlődésének egy nagyon fontos indító pontja lehet. Kiemelte, hogy a munka nagy részét vásárhelyi beszállítókkal sikerült megvalósítani. Hozzáfűzte, hogy jelentős adóbevételt is jelent majd a városnak a hotel, és az sem elhanyagolható, hogy közterület foglalásért és parkoló megváltásért több mint egymillió forintot fizettek az önkormányzatnak.
A Ginkgo Sas szálloda igazgatója Szabó Mihály lesz, akit a tulajdonosoknak a szegedi Novotel szállótól sikerült átcsábítaniuk. Az igazgató elmondta, hogy 20-22 fővel fog a szálloda csapata felállni. A munkaügyi központban már bejelentették az igényüket, és naponta tucatjával vannak jelentkezők. Szabó Mihály kifejtette, hogy a 90 szobás négycsillagos hotelben vendégként a szabadidős turistákra, konferenciák résztvevőire, sporteseményekre és a nagyobb városi rendezvényekre érkezőkre is számítanak.
Kokovai Péter