A képviselő utalt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök 2006-ban elmondott őszödi beszédére, mondván, 2010. május 26-án nem egy rejtekhelyen, nem egy búvóhelyen beszélnek az ország problémáiról. “Az elmúlt években Magyarországot bizony elszúrták, nem kicsit, hanem nagyon, és ránk vár a feladat, hogy helyrerakjuk azokat a hibákat, amik rosszkedvűvé és megosztottá tettek egy országot” – jelentette ki.

Lázár János úgy fogalmazott: a kétharmad nem a hatalom mértékegysége, hanem az elvégzendő feladatok mennyiségének és mélységének mércéje. Beszélt a fideszes és KDNP-s képviselőtársairól, akik mint mondta, hazafiak, lokálpatrióták és demokraták.

Kiemelte: nincs nagyobb bűn, mint mások reményével visszaélni, mások reményét hűtlenül kezelni.

Véleménye szerint a magyar rendszerváltozás egy torzó maradt, a leendő kormány a nemzeti együttműködéssel fogja helyretenni azt, ami az elmúlt húsz évben balul sikerült.

Lázár János az ellenzékhez intézve szavait azt mondta: a Fidesz az ellenzék vitáiban nem lehet döntőbíró, azt kezdeményezi, hogy az ellenzék alakítsa ki az egymással való egyeztetés rendszerét.

Hangsúlyozta, a leendő kormány lesz az, amelyik visszaadja a húszas-harmincas generációnak a lehetőséget, azt, hogy boldoguljon Magyarországon.

A Fidesz másik felszólalója, Varga Mihály szerint az a kérdés, hogy a gazdaságpolitika ki tud-e törni abból az ördögi körből, amiben húsz éve van. Véleménye szerint az elmúlt években az uralkodó eszme az volt, hogy az állam vonuljon ki mindenből, és a monetáris politika is erre törekedett.

Kiemelte: a nemzeti együttműködés programjának legfontosabb célja a munkaközpontú gazdaság megteremtése. A következő kormány célja egymillió új munkahely megteremtése a következő tíz évben – erősítette meg. forrás: MTI