A tizennyolcadik alkalommal, és mint minden alkalommal, most is a pünkösdi hétvégén rendezték meg a Bordányi Falunapok programsorozatát. A szombat délutáni ünnepélyes megnyitón adták át a díszpolgári címet, és a Bordányért emlékérmeket. Idén a díszpolgári címet Illés Istvánné óvodavezető kapta, a községben kifejtett kiemelkedően segítőkész pedagógiai és szakmai munkájáért.

Bordányért emlékérmet kapott három helybéli, Kormos Izabella köztisztviselő, Gyuris Tibor villanyszerelő, Jenei Györgyné könyvelő, a helyi kerámia szakkör vezetője, valamint Balázs Ferenc, a csókai alpolgármester, a testvértelepülési kapcsolatok ápolója.

A három napon minden eddiginél gazdagabb programot hoztak össze tudtuk meg Illés István szervezőtől. A szombati kulturális felhozatalban részt vett a Classicon Majorett Csoport, valamint a hagyományoknak megfelelően gálaműsort adtak az Ádám Jenő Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A vasárnapi program a sport jegyében indul: délelőtt rendezik meg a Szabó Ferenc férfi kézilabdatornát, délután pedig egy motoros felvonulás, majd kiállítás lesz.

A kulturális programban a Faluház parkjában a Borostyán Népdalkör műsora, lesz csókai néptánc és népdal bemutató, majd musical műsor keretében a Team 4 Music lép színpadra.
Lesz helyi néptánc bemutató, az Ádám Jenő Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola modern tánc bemutatója, hastánc bemutató, SP koncert. Goldance címmel nézhetik meg Orgovány műsorát, majd fellép Dobrádi Ákos, lesz Sugarloaf koncert, a falunapi bálban pedig a Zsomboys játszik.

Hétfőn a már tavaly nemzetközivé bővült utcai futóversenyt rendezik meg, majd lesznek kispályás labdarúgó- és kézilabda mérkőzések, kung-fu bemutató. A sportos napon is lesznek kulturális elemek: dél-amerikai népzenei műsort ad a Los Andinos, az érdeklődők láthatják a dettaiak néptánc bemutatóját. Fellép Dred és Dorisz, majd a futóverseny eredményhirdetése után egy élő Republic koncertnek lehetnek részesei a tűzijáték előtt.