A vb-címvédő Janics ugyan esélyeshez méltón megnyerte a finálét, de a mérlegelésnél kiderült, hogy a megengedettnél könnyebb a hajója, így utólag kizárták. Kovács Katalin csak a B döntőben volt érdekelt ebben a számban, de ő tavalyi eredményei alapján már biztos Vk-induló. Egy sportágtörténeti pillanatnak is szemtanúi lehettek a nézők a nap folyamán, hiszen Magyarországon először bemutatkoztak a női kenusok. A versenyt Marschalkó Alexandra nyerte meg, aki tavaly áprilisban váltott kenura.

A szolnoki viadalon dől el, hogy kik képviselhetik majd a magyar színeket a május 28-30-án rendezendő szegedi MOL Világkupán. Storcz Botond szövetségi kapitány minden, válogatottságra pályázó versenyzőnek kötelezővé tette az indulást valamelyik egyes olimpiai számban, ez alól a már biztos Vk-résztvevők – a tavalyi vb-n ötkarikás egyes és páros számban aranyérmesek – sem kivételek.

A Vk-csapat végleges összetételéről keddig dönt a szakember, Szegeden nemzetenként két-két egység szállhat majd vízre minden számban.Forrás: MTI